Räkna ut inkomstförsäkring Unionen

Klicka HÄR för offert på billiga inkomstförsäkringar ->
 
De flesta som jobbar inom insustrin ahr säkerligen blivit varse att vi är inne i någon form av lågkonjunktur. Även om det inte är lika illa som 2008 än så är det dock ett faktum att tusentals varslas om uppsägning varje månad. Främst så är det industrin som påverkats hittills men tjänstemännen brukar också beröras, om än senare i konjunkturcykeln.
 
Många inom den privata sektorn är medlem i Unionens a-kassa för att på så vis skapa sig en trygghet utifall man har oturen att förlora jobbet. För de som tjänar över a-kassan lönetak på 18700 kr så krävs även att man tecknar till en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen utgör således en kompletetrande försäkring som gör att man som försäkrad får ut ungefär åttio procent av sin nettolön när man sammanräknar a-kasseersättning med inkomstförsäkringens ersättning. Via Unionens inkomstförsäkring så kan man få denna ersättning i 150 ersättningsdagar, vilket motsvarar lite drygt 6 månader. Det fungerar dock inte att beställa denna försäkring när man redan fått reda på att man kommer förlora jobbet. Varför då? undrar kasnke du, ja svaret är att det finns en karensperiod på ett år som innebär att man måste ha varit medlem i fackförbundet under ett år för att erhålla ersättningen.
 
 
För dem så som inte känner för att gå med i Unionens fackförbund av en eller annan anledning så kan det vara mycket bra att veta att det även går att lösa inkomstförsäkringss-skyddet på annat håll också. Naturligtvis så kan man kolla med ett annat fackförbund, men om man inte alls är sugen på att vara med i en fackförening så kan man vända sig till den privata marknaden. På den privata marknaden finns också inkosmtförsäkringar och fördelen med dessa är att de i många fall ger en längre ersättnignsperiod samt att det oftare är billigare att teckna en ren inkosmtförsäkring jämfört med ett fackligt medlemskap.  
 
Klicka HÄR för offert på billiga inkomstförsäkringar ->
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0