Alfakassan en a-kassa för alla oavsett bransch

A-kassa Alfa är den a-kassa som man kan vara med i oavsett vad man jobbar med. Den är så kallat branschoberoende och det är bra för i dag så växer det fram nya yrken hela tiden. Och det vore ju orättvist om man inte kunde försäkra sig utifall man skulle förlora jobbet, enbart för att man jobbar inom ett visst yrke. Eller hur? 
 
Som mest så kan man få 11 000 netto i ersättning från denna a-kassa vilket grundar sig på en kalkyl bestående av 80 % av 18 700 kr och sedan ett skatteavdrag som beror på den skatt man har där man bor. I övrigt så kall inte denna a-kassa inte förväxlas med Försäkringskassan. Försäkringskassan administerar andra sociala åtgärder som exempelvis föräldraförsäkringen. 
Avgiften till Alfakassan är 297 kr per månad och den kan betalas via exempelvis autogiro eller faktura. För den som undrar över hur många medlemmar som Alfa-kassan har så kan vi meddela att under 2011 så hade denna a-kassa ungefär 78 000 meldemmar vilket gör den till en relativt lite a-kassa. Iallafall i jämförelse med Akademikernas a-kassa som har ungefär 650 000 medlemmar eller Unionens a-kassa som har drygt 500 000 medlemmar.
Så om ingen annan a-kassa stämemr för dig så är det bara att gå med i LAfakassan!

Börja dricka Aloe Vera

När det börjar närma sig jul så är det många som börjar dricka glögg, julmust och julöl. En helt annan typ av dryck är Aloe Vera Dryck. Denna dryck består nästan av 100 % Aloe Vera och om det är en riktigt bra dryck så är det färskpressad Aloe Vera i drycken.  Om du aldrig hört talas om denna typ av dryck är det på sin plats att förklara vad det hela rör sig om egentligen. Och man kan säga att det är hälsokost i dryckesformat. Det är alltspå inte tal om någon form av medicin eller så utan det är istället tal om hälsokost som ökar det allmänna välmåendet och hälsan.
 
Om du vill veta mer om Aloe Vera så kan vi berätta att detta är en växt, av typen lilje-växt, som har grova blad/grenar som är fulla av grönt fruktkött. Det är just i detta fruktkött som hemligheten ligger. Detta fruktkött innehåller nämligen ungefär 75 olika näringsämnen i form av både vitaminer, mineraler, aminosyror och övriga ämnen som alla bidrar på ett positivt sätt när det kommer till olika kroppsfunktioner.
 
Vid detta laget så kanske du undrar om det enda sättet att få i sig denna nytta Aloe Evra är att dricka den, men så är inte fallet. Företagen har naturligtvis kommit på andra sätt att kapitalisera på denan växt och en av de mest populära produkterna är den lotion som brukar heta Aloe Vera Gelly. Detta är helt enkelet en form av lotion eller hudkräm som i stort sett är luktfri. Denn innehålelr en hög halt av ren Aloe och verkar läkande och svullnadsdämpande på exempelvis insektsbett och exem. Vanliga åkommor som alltså kan avhjälpas med denna produkt. Aloe vera-väten har alltså en mängd olika användningsområden och det är också därför som den blivit så populär som den faktiskt blivit världen över. Denna växt kan dock inte odlas överallt och framförallt inte i vårt kalal klimat här i norden. Den behöver nämligen värme och därför så odlas dena bara i varma områden. Ett område där det odlas mycket Aloe Vera är Texas i Usa, så om du har vägarna förbi där, så kan det vara intressant att besöka en av dessa plantager! Själva tycker vi denan växt är fascinerande eftersom den ahr så många oliak användningsområden, och vi hoppas att även du känner så. Förhoppningsvis så vill du lära dig ännu mer om denna växt och vad den kan göra för dig.

RSS 2.0