Alfakassan en a-kassa för alla oavsett bransch

A-kassa Alfa är den a-kassa som man kan vara med i oavsett vad man jobbar med. Den är så kallat branschoberoende och det är bra för i dag så växer det fram nya yrken hela tiden. Och det vore ju orättvist om man inte kunde försäkra sig utifall man skulle förlora jobbet, enbart för att man jobbar inom ett visst yrke. Eller hur? 
 
Som mest så kan man få 11 000 netto i ersättning från denna a-kassa vilket grundar sig på en kalkyl bestående av 80 % av 18 700 kr och sedan ett skatteavdrag som beror på den skatt man har där man bor. I övrigt så kall inte denna a-kassa inte förväxlas med Försäkringskassan. Försäkringskassan administerar andra sociala åtgärder som exempelvis föräldraförsäkringen. 
Avgiften till Alfakassan är 297 kr per månad och den kan betalas via exempelvis autogiro eller faktura. För den som undrar över hur många medlemmar som Alfa-kassan har så kan vi meddela att under 2011 så hade denna a-kassa ungefär 78 000 meldemmar vilket gör den till en relativt lite a-kassa. Iallafall i jämförelse med Akademikernas a-kassa som har ungefär 650 000 medlemmar eller Unionens a-kassa som har drygt 500 000 medlemmar.
Så om ingen annan a-kassa stämemr för dig så är det bara att gå med i LAfakassan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0